Stages bij Ommeriek

Ommeriek heeft stagiaires veel te bieden. We hebben allerlei verschillende scholen waar je mee kennis kunt maken en dat zorgt voor een brede blik op het werkveld waar je straks in terecht komt. Daarnaast ondersteunen we je zo goed mogelijk bij je ontwikkeling tot leerkracht.

Samen opleiden en professionaliseren

Onze stagiaires worden intensief begeleid. Op school doet de leerkracht in de groep (werkplekbegeleider) dat. Daarnaast zit je als student in een cluster van twaalf stagiaires (vaak van verschillende scholen) onder begeleiding van een schoolopleider. Samen volg je bijeenkomsten en scholing, zodat je met en van elkaar leert.

Ben je vierdejaars student? Dan ben je een Leraar in Opleiding en beschouwen we jou als een startende leerkracht. Je bent niet in dienst, maar profiteert wel van de ondersteuning en de faciliteiten die een startende leerkracht krijgt. Zo kan je als lio’er bijvoorbeeld deelnemen aan scholingscursussen via onze Ommeriek Academie en krijg je een laptop. Bovendien brengen onze HRD-adviseurs al onze lio’ers een bezoek. We willen je graag leren kennen.

Stage coördinatoren

Onze Stage coördinatoren Gea Schrikkema en Petra van der Scheer coördineren de stages op de scholen. Daar profiteren onze scholen en de moederscholen van. De coördinatoren halen zoveel mogelijk werk weg bij de scholen als het gaat om plaatsing en coördinatie van stages. Ze fungeren als intermediair tussen stageaanbieder en stageontvanger, bieden stages gestructureerd en overzichtelijk aan en onderhouden contacten met moederscholen en de scholen van Ommeriek.

Ook onze stagiaires hebben baat bij onze Stage coördinatoren. Ze zien toe op een hoge kwaliteit van onze stages en leggen dossiers aan van stagiairs die in de nabije toekomst voor Ommeriek interessant zijn als het gaat om het vervullen van vacatures. Zo blijf je als potentiële nieuwe Ommerieker ook na je stage in beeld.

Kinderen aan het werk op de Abt Emo

Aanmelden

Stagiaires kunnen worden aangemeld door het stagecoördinerende bureau van de opleiding of door de student zelf bij één van onze Stage Coördinatoren.

Stuur Gea Schrikkema of Petra van der Scheer een mail met de volgende informatie:

  • Opleiding
  • Naam
  • Leeftijd
  • Stageperiode
  • Stagedagen
  • Inhoud van de stageopdracht
  • Naam van de stagebegeleider
  • Naam of namen van mogelijke stagescholen
  • Je e-mailadres
  • Je telefoonnummer
Gea Schrikkema

Gea Schrikkema

Stage coördinator

Petra van der Scheer

Petra van der Scheer

Stage coördinator